Brawl Star | Supercell

Hej vad roligt om ni har hittat hit. Antingen kom du genom en sökning på nätet eller så har jag postat den här bloggen hos någon. Det är en ny blogg, så jag antar att det är FÅ människor som kommer att läsa men ey! Mitt hopp är att vi ska prata om mobila spel och även datorspel.

Ja, vi kan väl börja med mobila spel. Jag är väldig engagerad just nu i Braw Stars. Det här är ett spel av den kända Supercell som har utvecklat bland annat Clash of Clans, Clash Royale för att nämna några av sina spel.

Vad går spelet ut på?

Det är en så kallad MOBA spel (Multiplayer Online Battle Arena), det betyder att du måste vara uppkopplad på nätet för att kunna spela spelet, en uppkoppling som tillåter dig att spela med andra verkliga människor i realtid! MOBA spel har existerat länge och säg ha startat med spele Herzog Zwei och Future cop:LAPD, redan under sent 1900-talet!

Men för att återgå till Brawl Stars, lik många andra MOBA-spel har du möjlighet att välja bland en rad olika karaktärer med olika förmågor. Om du har spelat DOTA, LOL, HON, HOTS, så vet du exakt vad jag pratar om, annars är du lite för nybörjare med det är okej, vi alla har varit nybörjare en gång i tiden.

Spelet har olika ”maps”/kartor/banor som kräver olika strategier för att antingen överleva som ensamspelare (alla mot alla) eller för att vinna över det andra laget. Detta gör ditt spel mycket roligare än andra MOBA spel där spelplanen är den samma hela tiden och det enda som varierar är den karaktären du använder.

Brawl Stars lanserades i december 2018 och blev direkt en succé. Nyheterna som släpptes kring december 2019, ett år senare visade att den hade dragit in 4 miljarder kronor. Det är OFANTLIG mycket pengar. Så ni förstår säker att det är ett bra spel.

Att köpa in-game saker är lite dyrt om man jämför med andra spel men det är inte omöjligt att göra det. Detta är ingen pay-to-win spel, du kan spela helt gratis och ha lika rolig som om du betalade, dock är det många kring-produkter så som skinns, nya karaktärer som drar i pengarna och det kan bli en dyr affär om du inte köper de på REA men du kanske är en förmögen jäkel som kan spendera tusental kronor på ett spel. SÅ NJUT, gå och ge Supercell ännu mer pengar, för det betyder bara bättre spelupplevelse för oss mindre förmögna människor! 🙂


Ha det fint, så hörs vi i ett annat inlägg om mera spel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *